13 nov. 2008

Lutra lutra:



A lontra é un animal mamífero pertencente á orde carnívora e á familia dos mutecelidóneos. Vive en Europa, en Asia, na parte sur de América do Norte e ao longo de toda América do Sur, incluíndo Brasil e Arxentina. O seu hábitat natural é no litoral ou próximo ós ríos onde busca alimentos como peixes, crustáceos, réptiles e menos frecuentemente aves e pequenos mamíferos.
A lontra adulta mide de 55 a 120 cm de lonxitude e pesa ata 15 kg.

Noelia Diéguez Sueiro 1ºC

No hay comentarios: