13 nov. 2008

Mustela Nivalis


Donicela. Mamífero nocturno de cabeza pequena, patas curtas e pelaxe de cor parda no lombo e branca pola barriga, de movementos lixeiros e rápidos. Prefire as paisaxes abertas, os campos, praderías, lindes dos bosques e terreos baldíos invadidos pola maleza. É un animal bastante común, que se alimenta sobre todo de pequenos roedores, aos que persegue ata nos seus tobos, debido á súa delgadez. Tamén chamada denociña, doniña ou donosiña.
María Prado Barros

No hay comentarios: